Nils Oscar Harvest Ale

Kan det verkligen stämma att det endast är en sommarmånad kvar? Jo, så är det nog. Dagar av sol, bad och fotbolls VM går mot sitt slut och för vissa tar skörden vid, så även för oss på Tärnö Säteri. Återigen har längtan till det genuina och ursprungliga satt sina spår. Sommarens lansering Nils Oscar Harvest Ale är en vackert kopparfärgad pale ale som passar utmärkt till sensommarens mogna smaker och finns tillgänglig på Systembolaget från och med den 2:a augusti. Artikelnummer är 11424-01.

Nils Oscar Harvest Ale – Det är nästan så att man kan höra historiens vingslag. I samband med arbetet på åkrarna förr i tiden blev man naturligtvis trött och törstig. Arbetet var hårt. För att släcka törsten drack man öl, där av skörde öl eller harvest ale. Inga konstigheter egentligen, men visst finns det väl en del mystik kring ölbryggning, ungefär som med brödbak? Det vill vi gärna tro. I alla fall passion. Liksom övriga Nils Oscar produkter tillverkas Nils Oscar Harvest Ale med samma varsamma hand och med lika stor hantverksskicklighet. Även denna lansering är vi mycket stolta över och resultatet är en fröjd för alla sinnen! Drick och njut!
Nils Oscar Harvest Ale är en trevlig och lättillgänglig öl som säljs i 50 cl buteljer. Alkoholhalten ligger på 5,5 vol %. Det är en vackert kopparfärgad ale med fin humlearom från sorterna East Kent Goldings och Amarillo. Lätt rostad malt och karamellmalt ger nötliknande karamelltoner. Det är ett välbalanserat öl som passar bra till de mogna smaker som sensommaren och dess skördetid bjuder, men också till höstens middagar.

Artikel nummer: 11424-01    Alkoholhalt: 5,5 vol %Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: