SJÖMANSBIFF MED NILS OSCAR RÖKPORTER

4 portioner

600 g framdel av nöt (bog, märgpipa, högrev)
600 g fast potatis 3 gula lökar
1 flaska Nils Oscar Rökporter (5 dl)
3 dl vatten
1,5 msk kalvfond
1 dl finhackad blad persilja
1 msk finhackad timjan
1 msk finhackad körvel
1 lagerblad
10 hela vitpepparkorn
2 msk japansk soja
2 msk smör
Saltgurka

 
Blötlägg en lergryta i 30 minuter innan du påbörjar tillagningen. Skär köttet i strimlor och banka sedan lätt ut strimlorna till plattor med en köttklubba. Skala lök och potatis. Skiva potatisen i 1 cm tjocka skivor och skiva löken mycket fint. Hetta upp smöret i en stekpanna. Bryn löken och köttet. Ta sedan stekpannan från värmen. Varva potatis, kött, och lök i lergrytan. Strö över lite timjan och körvel. Avsluta med ett lager potatis. Vispa ur stekpannan med vatten och fond. Häll det hela i grytan.
Häll även över 4 dl av den goda Rökportern (vi vet, det blir en dl över… Varsågod och njut)
Slå på soja och lägg ner vitpepparkornen tillsammans med lagerbladet. Lägg på locket och ställ grytan i ugnen. Sätt ugnen på 150°C och låt stå i 1 timme och 30 minuter. Strö över finhackad persilja innan servering och avnjut med en kall God Lager, ett gott hembakat bröd och krispig saltgurka. Lyx i lera!
 
Recept: Frederik Zäll
Ur boken Lyxlagat Hemma
 
 
 
 
 
..........................................................
The Nils Oscar Company AB I Fruängsgatan 2 I 611 31 Nyköping
Tel 0155-772 80 I Fax 0155-772 89 I www.nilsoscar.se
 
Gilla oss på Facebook  
Följ oss på Instagram   Följ oss på Twitter

 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: