DAGENS MATTIPS FRÅN SYSTEMBOLAGET TISDAG 10 JUNI: Grillad röding med sparris, örtpotatis, bondbönor och syrad lök

Ingredienser för 4 personer
2 hela rödingar (alt rödingfiléer med skinn)
1 kg färskpotatis
1 knippe grön sparris
100 g haricots verts
50 g bondbönor, spritade
100 g smör
1 knippe dill
1 knippe gräslök
salt och svartpeppar
Gör så här
1. Filea rödingen och plocka bort benen.
2. Koka färskpotatisen mjuk i saltat vatten.
3. Koka upp saltat vatten och låt sparris, haricots verts och bondbönor koka 1–2 minuter.
4. Skala bondbönorna.
5. Bryn smöret.
6. Salta, peppra och grilla rödingen ca 3 minuter på skinnsidan och låt den därefter grilla kort på andra sidan.
7. Grilla sparrisen.
8. Hacka örterna och blanda dem med färskpotatisen, bönorna, löken och smöret. Servera med rödingen.
Syrad lök
1 rödlök
1 dl honung
1 ½ dl vitvinsvinäger
Gör så här
1. Skala och klyfta löken.
2. Koka upp honung och vinäger, lägg i löken och låt den svalna i lagen.
ATT DRICKA TILL: Nils Oscar Belgo Pale Ale
Källa: Systembolaget.se
Foto: Lennart Weibull