"Nu är det jul igen och nu är det jul igen..."

Julen närmar sig med stormsteg och julölsförsäljningen är i full gång!
Nils Oscar har genom åren lanserat ett årgångsöl lagom till vinterns högtid julen. Så även i år. Nils Oscar Julöl 2009 passar till kraftiga maträtter, gärna stekta eller grillade. Den passar även till ost eller varför inte en stunds lugn och ro i favoritfåtöljen medan julskinkan står i ugnen. Den eviga stöttepelaren Nils Oscar Kalasjulöl finns med även i år. Den harmoniserar perfekt med julens festligheter och julbordets läckerheter.

Både Nils Oscar Julöl 2009 och Nils Oscar Kalasjulöl finns på Systembolaget för försäljning.

Nils Oscar Julöl 2009 7,7%
är ett mörkt överjäst öl. Till denna brygd används sex sorters kornmalt och humlesorterna Amarillo, Saaz, Pacific Gem och Cascade. Tillsammans bildar de ett öl med nyanserad smak i väl avvägd balans. Den doftar rikt med toner av choklad, torkad frukt och kaffe. Smaken bekräftar doften och för med sig en beskhet som balanserar mot rostade toner och karamell karaktär från malten.
På Stockholm Beer & Whiskey Festival 2009 fick Nils Oscar Julöl 2009 SILVER i kategorin ale brittisk stil över 6% fat.

Nils Oscar Kalasjulöl 5,2%
har kommit att bli en riktig trotjänare. Rostat korn, mörk malt från det egna mälteriet på Tärnö Säteri och stora mängder humle ger färg, fyllighet och härlig mustig arom. Nils Oscar Kalasjulöl har en komplexitet och smakrikedom som balanserar julbordets sötma och syra. Kalasjulöl gör sig alldeles utmärkt till julbordets tredje och fjärde omgång med till exempel pastejer, köttbullar och korvar, men också som sällskapsdryck eller till en kraftig middag i goda vänners lag.

Artikel
        Artnr     Strl       Pris
Julöl 09    11314   50 cl   49:90
Kalasjulöl 11300   33 cl   19:00

Sen vill vi också passa på att meddela
att Nils Oscar God Lager, på Örebro Beer & Whiskey Festival 20-21 November, blev framröstad till festivalens bästa öl över 5%. Det är såklart extra kul eftersom God Lager är bryggeriets trogna storsäljare och den första produkten som togs fram under varumärket Nils Oscar.

GOD JUL
önskar vi på Nils Oscar!

God Lager festivalen bästa öl över 5%.


I helgen som var, den 20-21 November, gick
Örebro Öl & Whisky festival av stapeln.
Drygt 6000 personer samlades till en mycket trevlig och bra engagerad festival.

En intresserad och nyfiken publik bidrog att det blev en mycket lyckad festival.

Som grädde på moset blev Nils Oscar God Lager framröstad till festivalens bästa öl över 5%. Det är såklart extra kul eftersom God Lager är bryggeriets trogna storsäljare och den första produkten som togs fram under varumärket Nils Oscar. Kul är också att det är besökarna som utser vinnarna!

Mycket kul!

ÖREBRO ÖL & WHISKY FESTIVAL 2009


Källa

Förra årets festival blev en succé och i år är den tillbaka med ännu fler utställare på ännu större yta! Festivaldagarna blir i år 20-21 november och biljetter finns att köpa hos Örebrokompaniet 019-212121 eller på www.ticnet.se.

Ta chansen att njuta och lära dig mer om dessa ädla drycker vid denna genomtrevliga tillställning. Bättra på kunskaperna ännu mer genom att boka någon av våra spännande provningar.

Välkomna!