Recension Harvest Ale

På bloggen Vin é gott skriver man såhär om Nils Oscar Harvest Ale:

Nils Oscar har en husstil som är svår att inte känna igen. Knäckig med en markerad nötighet, spannmål och tydlig humlekaraktär är det här ett mästerverk när det kommer till mat. Drick den till smakrik husmanskost som köttbullar med gräddås, eller varför inte klassiska isterband.
Vinegott - De bästa vinerna på Systembolaget varje månad

____________
Sara Santo
Nils Oscar Company AB

Beans leaves and love

Lördagen den 14 hade våra vänner på kafferosteriet Johan & Nyström sin smakfestival
Beans leaves and love
. Nils Oscar var naturligtvis där med en bar, en glad bryggare och goda öl. Bland annat det sista fatet Coffee stout och de ständiga följeslagarna God Lager och India ale.

Läs mer om eventet på Johan & Nyströms blogg____________
Sara Santo
Nils Oscar Company AB

Nils Oscar Brown Ale – En härlig start på hösten

Sommaren lider mot sitt slut och hösten tar vid. Kvällar och nätter blir både kyligare och mörkare. Det händer varje år. Som sagt var, inget nytt under solen vad gäller årstiderna, men något nytt från Nils Oscar Company är att vänta, nämligen Nils Oscar Brown Ale.
Det är en vacker rödbrun överjäst öl med balanserad beska som passar till flera olika maträtter och tillfällen. En riktigt bra måltidsdryck med andra ord. Artikelnumret är 11432-03 och den kommer att finnas tillgänglig i alla Systembolagets butiker med start 1 september.

Mat och dryck smakar inte bara gott. De har stor betydelse för välbefinnandet också. Och vi vill påstå att en flaska Nils Oscar Brown Ale även är vacker. Den rödbruna färgen skimrar härligt i glaset och känns som ett självklart alternativ när goda vänner samlas kring middagsbordet stundande höst. Som vanligt buteljeras ölet på klassiska bruna flaskor. Denna gång en 33 cl flaska med en etikett i dämpade färger, brunt och svagt gul. Passande höstfärger.

Nils Oscar Brown Ale är en rödbrun överjäst öl med rik maltkaraktär. Den har en lätt knäckig ton från karamellmalt, en rostad avslutning samt balanserad beska från de båda humlesorterna Fuggles och Amarillo. Nils Oscar Brown Ale passar utmärkt till mustiga grytor, grillat kött och även sallad. Naturligtvis går det alldeles utmärkt att njuta av en Nils Oscar Brown Ale utan något som helst till.

Det kan hända att en vacker utsikt och en skön fåtölj kan förbättra stunden något, men det ska vi låta vara osagt. Drick och njut!Artikel nummer: 11432-03    Alkoholhalt: 4,6 vol %    Pris: 19,90:-/33cl

Gå gärna in på www.nilsoscar.se för vidare information och bildmaterial.

____________
Sara Santo
Nils Oscar Company AB