Välkommen till Nyköpings godaste midvinterfest – en gastronomisk upplevelse med sörmländsk mat och dryck

Stora Torget • Tisdag 28/1 • kl 16–20

Tapas med sörmländska råvaror

Tapas gjorda på Sörmländska råvaror serveras med varm Apple Spice eller vin på Stora Torget. Lyssna på körsång och upplev en sprakande eldshow! Medverkande på Stora Torget är: Nils Oscar Bryggeri, Erik på Slottet, Skafferiet, Fazana,  Bernhard Kök Å Deli, Hellmanska Gården, Blaxsta Vingård, Tres Tapas, Båltsnäs Gård, Per Ehrlund (från Grillmästarna i TV4), Sörgården Måla, Trosa Honung, Bakeriet, Stenbro Musteri, Lasätter Gård, Rheum, Rocklösa Matvandringar, Voyage och Högtorp gård.

Tre matbiljetter kostar 100 kr. En matbiljett kan bytas mot dryck. Matbiljetterna köps på torget.

På restaurangerna kan man njuta Nils Oscar Midvinteröl- exklusivt för denna vecka!

Onsdag 29/1 • Förrättskväll

Restaurangkvällen för dig som hoppar över huvudrätten och hellre äter två förrätter. Se hur förrätten tillagas ute i restaurangen eller få förrätten gratis när du äter en varmrätt.*

Torsdag 30/1 • Dessertafton

Dessertfrossa som aldrig förr! Från tårt­buffé till egentillverkad glass eller få en gratis dessert när du äter en varmrätt.*

Fredag 31/1 • Fredagsmys

I kväll är mysfaktorn hög med öppen eld eller pianobar. Ät Midvinterpizza och  drick Midvinteröl, prova en delikatesstallrik eller frossa i tacos.*

Lördag 1/2 • kl 12–16 • Vinterbus på Slottet

Ponnyridning, skridskodisco på Svandammen eller pulkarace nerför vallarna. I dag får  barnen välja mat – korvgrillning. Som tur är finns det viltkorvar till mamma och pappa. Per Ehrlund, känd från Grillmästarna i TV4, sköter en av grillarna. COOP och ICA Maxi medverkar.

Söndag 2/2 • Familjemiddag

Varför inte äta söndagsmiddagen på restaurang? Slipp disken, ät familjebuffé och låt småbarnen leka i pysselhörnan.*

* = Erbjudanden på restaurangerna varierar.

Alla restauranger har fått möjligheten att sälja Nils Oscar Midvinteröl exklusivt för detta event!
Prova den!

 
 
 
.........................................................................................................
The Nils Oscar Company AB I Fruängsgatan 2 I 611 31 Nyköping
Tel 0155-772 80 I Fax 0155-772 89 I www.nilsoscar.se
 
 

NYA BILDER PÅ BYGGET

Nu finns det nya bilder inlagda i vårt digitala fotoalbum. Den nya byggnaden står nu på plats och tankar och annat har fått flytta in i huset. Se alla nya bilder HÄR
 

 

 
 
 
.........................................................................................................
The Nils Oscar Company AB I Fruängsgatan 2 I 611 31 Nyköping
Tel 0155-772 80 I Fax 0155-772 89 I www.nilsoscar.se
 
 
 
 
 

HÄR ÄR SVERIGES BÄSTA LAGER!

Den 26 December kunde man läsa denna artikel om Nils Oscar God Lager på Expressens webb-bilaga "Mitt Kök":

HÄR ÄR SVERIGES BÄSTA LAGER
Sveriges bästa lageröl? Som passar i stort sett alla?
Det kan vara den här – med det passande namnet God Lager!

Bryggeriet Nils Oscar har läskat de svenska struparna sedan 1996 och den här ölen, Nils Oscar God lager (ja, den heter faktiskt så) är en av trotjänarna. Detta är dessutom en av de första öl som bryggeriet en gång i tiden introducerade på den svenska marknaden. Och även om den kanske kan anklagas för att vara lite opersonlig och tråkig så är det, om man väger samman tillgänglighet, kvalitet och pris, Sveriges bästa lageröl. I varje fall i min mening.

Varför?

Dels för att den är så stiltypisk, dels för att den är så användbar – både till mat och som ensamdryck. Lätt, frisk, mustig och karaktärsfull på samma gång. Och dessutom för att den är så kvalitativ, gång efter gång efter annan.

Nils Oscar God Lager är bryggd med så kallad wienermalt vilket ger en lite, lite mustigare färg och dessutom maltmustigare smak. Den är tydligt tysk i sitt anslag med humletillsats med Spalt Select och Tettnanger och den lyckas med konststycket att balansera perfekt mellan att ha en mogen, härlig fyllig smak och en avslutande liten beskeknorr som gör att den passar perfekt till såväl klassisk mat som mer experimentella kokkonster.

Kanske kan den anklagas för att vara oansenlig, kanske är den lite opersonlig men det är en lageröl som kan passa de allra flesta. Det är en lageröl som år efter år lockar både volymdrickare och konnässörer, som hittas på krogar och på bolagsbutiker och som torde räknas som en av de allra mest klassiska ölen i det moderna öl-Sverige. 

 

av Joel Linderoth
Se hela artikeln HÄR

 

 
 
.........................................................................................................
The Nils Oscar Company AB I Fruängsgatan 2 I 611 31 Nyköping
Tel 0155-772 80 I Fax 0155-772 89 I www.nilsoscar.se