Påskölstest

Det har provats påsköl runt om i landets olika delar, både på tidningsredaktioner och på våra ölfantasters bloggar. Tänkte att det kunde vara vara lite kul läsning! 
Har gjort ett litet urval av några recensioner som nått oss.
Håll tillgodo!


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den första kommer från www.vinochbar.se. Publicerad 2011-04-01.
Påskölen är precis som julölen mörk och mustig men är något ljusare och lättare i karaktären. I år är påsken sen och kanske är det därför de generellt är något ljusare än de brukar vara. Årets påsköl som lanseras på Systembolaget den 1 april har även i år en jämn och hög kvalitet. Många av ölen är fint balanserade och passar bra till påskbuffén. Av de 13 testade ölen är en dansk och resterande

Nils Oscar nu också hos Bibendum.

Nils Oscar har i flera år både i egen regi samt via olika samarbetspartners bearbetat restaurangmarknaden. Nu tar vi denna bearbetning ännu ett steg. Vi är mycket glada och stolta över att Bibendum from 1 april har valt att stärka sin ölportfölj med ett stort urval av Nils Oscars produkter. Det faktum att samarbetet gäller flasköl men också fatöl gör det ännu mer intressant och spännande.
Genom samarbetet med Bibendum kommer våra möjligheter att sprida Nils Oscars produkter på en större geografiskt marknad öka betydligt. /Jonas Kandefelt, VD Nils Oscar

Pressmeddelande 2011-04-06


Ny ölportfölj växer fram hos Bibendum!


Bibendum är inne i en expansiv period och vi är stolta över att få presentera vår nya ölportfölj

från och med april månad. Vårt mål och ambition är att ha ett spännande ölutbud med både

välkänt och nyheter på marknaden. Just nu händer det mycket på den internationella ölscenen

och vår portfölj ska spegla lite av den utvecklingen. Nyheterna som vi har att presentera

just nu är:

NILS OSCAR COMPANY

Är ett av föregångsbryggerierna till Svenskt mikro-öl och är välkända för sin höga kvalitet och innovativa produkter. Detta har gett dem många utmärkelser både i Sverige och internationelltsedan starten.
Bryggeriet grundades 1996 och finns sedan 2006 beläget i Nyköping,bränneriet är beläget på Tärnö Säteri.
Bibendum kommer att representera Nils Oscar på restaurangmarknaden med följande produkter på flaska; God Lager, Pils, India Ale, Kalasöl, Hop Yard, Barley Wine & Tärnö Ekologisk Gin.
På fatölssidan kommer vi att starta med följande produkter; God Lager, India Ale, Kalasöl samt Hop Yard.


Konrad Brewery

Konrad är ett litet kvalitetsbryggeri som är grundat 1874 och ligger i norra Tjeckien, närmare bestämt i staden Liberec. Denna pärla lades ned av Staropramen 1998, året efter att de köptbryggeriet, och köptes sedan av dagens ägare år 2000. Ledordet för den energirike nye ägaren, Jaroslav Martinec, är kvalitet i minsta detalj och att brygga enligt gamla traditioner.
Genom att lyckas återanställa den gamla bryggmästaren har de tillsammans återskapat ett hantverk baserat på tradition. Stort fokus på kvalitet får de bland annat genom att mälta sitt eget korn samt att använda öppna jäskar och den välkända Saaz-humlen. Bryggeriet har även sin egen vattenkälla.
Konrad har inte funnits i Sverige tidigare och Bibendum kommer på krog att lansera följande produkter på flaska; Konrad Premium Lager, Konrad Dark Lager, Konrad Eso-Semi Dark Lager samt Konrad Pilot som är alkoholfri.
På fatölssidan lanseras Konrad Premium Lager och Konrad Dark Lager.

United Dutch Breweries
En ny, fristående grupp som bröt sig loss från Anhauser Busch 2007. Ledningens ambition är att skapa ett flexibelt företag med stor bredd som kan anpassa sig efter olika marknaders behov. Bibendum kommer att starta med följande varumärken:
Oranjeboom:Premium Lager som är mild men med lite beska på slutet. Grundat i Holland 1671 och som betyder apelsinträdet. Det är en International Premium Lager som är mild men med lite beska på slutet.
Monastère Bière Blonde:är bryggd enligt ett original recept. Det är en klassisk "biére blonde” från Belgien, med en mjuk fruktig smak och en solid krämig skumkrona.
Valentins Premium Weiβbier: En fräsch veteöl (hefe) med toner av citrus och kryddor som ger den det karaktäristiska veteölssmaken. Den bryggs av Eichbaum i Tyskland.


För mer information och pressbilder kontakta:

Daniel Gyhlénius

Marketing Manager

Bibendum AB

Mobil: 070 598 14 45

daniel.gyhlenius@bibendum.se

www.bibendum.se

Bibendum AB Box 27084 SE-102 51 Stockholm

Ph +46 8 598 111 00 Fax +46 8 598 111 10

info@bibendum.se www.bibendum.se

Bibendum is part of Altia Corporation