Nils Oscar Tärnö Gin – En ekologisk frisk och kryddig upplevelse

I en av Sveriges alla Köpingar händer något stort i vår, nämligen lanseringen av den ekologiska Nils Oscar Tärnö Gin från Nils Oscar Company i Nyköping. Vi är naturligtvis väldigt stolta eftersom det var många tävlande om platsen, och Systembolaget utsåg oss till vinnare. Vi fick således det prestigefyllda uppdraget att leverera ekologisk gin till Systembolaget. Det är en ekologisk gin för den sanne finsmakaren. Nils Oscar Tärnö Gin har en mjuk men ändå frisk, krispig och kryddig karaktär av ädlaste ingredienser. Nils Oscar Tärnö Gin har artikelnummer 8-01 och finns på hyllorna i 320 Systembolagsbutiker runtom i landet från och med den 24 mars. Vi ser detta som ännu ett bevis på att Nils Oscar Company levererar förstklassig sprit (och inte bara öl som många tror). Produktportföljen för sprit är gedigen och kompletteras nu med en ekologisk gin. Förutom ekologisk gin finns den lenaste Maltvodkan, Aquavit till smörgåsbordet och traditionell svensk husmanskost, Vodka Zero som är en klassisk ren vodka och Vodka Plus som är smaksatt i tre olika varianter och därmed perfekt till drinken.
Allt under det självklara varumärket Nils Oscar.


Det är förvånansvärt många som ännu inte känner till att Nils Oscar Company även tillverkar god sprit. Stora nyheten idag och närmsta tid framöver är vår ekologiska Nils Oscar Tärnö Gin. Det är en unik ekologisk gin för den sanne finsmakaren. Nils Oscar Tärnö Gin har en mjuk men ändå frisk, krispig och kryddig karaktär av ädlaste ingredienser. Den är framställd av kravmärkt ekologisk spannmål och smaksatt med ekologiska kryddor som enbär, fläder, kanel, kardemumma, koriander och citron. Den utsökta smaken uppnås genom att blandningen av kryddor varsamt destilleras i vårt bränneri på Tärnö Säteri i hjärtat av det sörmländska landskapet. Resultatet är en konventionell gin av typen London Dry.
Nils Oscar Tärnö Gin kan drickas i ensamt majestät eller i en klassisk
drink som Dry Martini eller Gin & Tonic.

All vår sprit tillverkas med samma varsamma hand och kunnighet som ölen. Lika stora mått av kärlek fylls i flaskorna tillsammans med drycken och lika fantastisk är smaken. För oss är det viktigt att spriten kan stå på egna ben och inte nödvändigtvis blandas ut med groggvirke för att vara drickbar. Blanda gärna en drink med vår sprit, men drick den också ’on the rocks’ för den goda smakens skull eller varför inte i ett aromglas.

Att brygga god öl och tillverka god sprit innebär att varsamt och omsorgsfullt välja råvaror, och ett stort engagemang krävs genom hela tillverkningsprocessen.

Det är ett gammalt gediget hantverk med starka band till Sverige och vår kultur, fyllt av traditioner. Det viktigaste för oss är den fina kvaliteten på varan - våra drycker öl och sprit. Det innebär också den noggranna kontrollen på hela tillverkningskedjan och det närproducerade. Det innebär naturligtvis också stor omsorg om det vackra kulturlandskapet och att varsamt vårda gården med anor från 1300-talet. Det ska smaka gott, men också vara vackert. Det innebär också att en mänsklig hand vidrört varje flaska och att vi ständigt arbetar med nya recept för öl och sprit för att tillgodose en allt mer kräsen öl- och spritmarknad. Denna kräsna marknad passar oss perfekt. Det är faktiskt ni konsumenter som tvingar oss att kavla upp ärmarna och blanda nya recept och tillsätta lite djärvare och mer vågade kryddor. Ta ut svängarna helt enkelt. För vem vill att allt ska smaka lika? Uppenbarligen inte Systembolaget i alla fall. Den ekologiska Nils Oscar Tärnö Gin vann smaktestet hos Systembolaget när möjlighet gavs att offerera en ekologisk Gin.
När vi ändå har er uppmärksamhet vill vi passa på att slå ett slag för vår nya hemsida www.nilsoscar.se. Vi hoppas att den ska vara ett bra verktyg för alla våra kunder, men framför allt vara informativ och inspirera till många trevliga stunder med mat och dryck. Läs och njut! Sist, men inte minst, ett stort tack alla receptionister, redaktionssekreterare, frilansjournalister, chefsredaktörer et c som tog sig tid att prata med oss när vi för en tid sedan uppdaterade våra pressregister. Många trevliga samtal! Vi uppskattar verkligen ert engagemang och tålamod. Hoppas nu att allt pressmaterial hamnar i rätt händer framöver. Om så inte skulle vara fallet får ni gärna kontakta oss, eller lägga det på grannens bord. Hör gärna av er om ni vill göra besök i bryggeri, bränneri eller mälteri, eller bara önskar bilder till eventuell artikel eller göra en intervju. Stor som liten redaktion har ingen betydelse – ni är alla viktiga för oss.


Produkt: Nils Oscar Tärnö Gin        
Artikel nummer: 8-01
Pris: 249:-/70 cl
Alkoholhalt: 41,5 %