Nu finns Nils Oscar på Ekorren!

Vi på Nils Oscar vill härmed meddela att från och med imorgon kan man avnjuta Nils Oscar öl på Ekorren Restaurang & Café, Biskopsvägen 5 i Stockholm.
Under sommaren har de öppet alla dagar från 10.00 till att mörkret faller eller vädret sätter stopp. Man kan alltid ringa och kolla vid tveksam väderlek...tfn: 08-662 01 80 eller info@cafeekorren.se

Ekorren byggdes ursprungligen till världsutställningen i Stockholm år 1897 och utställningens bas var Nordiska museét. Byggnadens syfte var att sälja Loka Brunn till besökarna genom de befintliga luckorna som även finns kvar idag. År 1911 flyttades huset ner till nuvarande plats på Biskopsudden där det stått snart i 100 år och om ni tittar på takets topp så ser ni den så berömda Ekorren på vindflygeln.
Sen våren 2007 drivs Ekorren i ny regi. I dag är det inte bara ett café utan det har utvecklats vidare till en restaurang med fullständiga rättigheter. Så i dag kan man få allt ifrån en fika till middag, eller varför inte avnjuta en glass eller öl på den nya 120 kvm brygga mot hamnen. Nu finns det totalt 270 platser till Ekorrens stolta förfogande.

Som man snabbt märker så är det trots det lilla huset en plats för stora stunder och när solen skiner och värmer på, då är det verkligen en oas intill storstadsdjungeln.
Kaffe, glass, lunch, brunch, middag, en kall pilsner och livet blir till en räkmacka…

Välkomna till Ekorren!
Vägbeskrivning till Café Ekorren
Ta buss 69 mot Blockhusudden och gå av vid hållplats Manilla. Gå cirka 850 meter till Biskopsvägen 5. Eller så ta buss 47 mot Valdemarsudde och gå vidare bort till cafét.____________
Sara Karlsson
2010-07-22

Nils Oscar Harvest Ale

Kan det verkligen stämma att det endast är en sommarmånad kvar? Jo, så är det nog. Dagar av sol, bad och fotbolls VM går mot sitt slut och för vissa tar skörden vid, så även för oss på Tärnö Säteri. Återigen har längtan till det genuina och ursprungliga satt sina spår. Sommarens lansering Nils Oscar Harvest Ale är en vackert kopparfärgad pale ale som passar utmärkt till sensommarens mogna smaker och finns tillgänglig på Systembolaget från och med den 2:a augusti. Artikelnummer är 11424-01.

Nils Oscar Harvest Ale – Det är nästan så att man kan höra historiens vingslag. I samband med arbetet på åkrarna förr i tiden blev man naturligtvis trött och törstig. Arbetet var hårt. För att släcka törsten drack man öl, där av skörde öl eller harvest ale. Inga konstigheter egentligen, men visst finns det väl en del mystik kring ölbryggning, ungefär som med brödbak? Det vill vi gärna tro. I alla fall passion. Liksom övriga Nils Oscar produkter tillverkas Nils Oscar Harvest Ale med samma varsamma hand och med lika stor hantverksskicklighet. Även denna lansering är vi mycket stolta över och resultatet är en fröjd för alla sinnen! Drick och njut!
Nils Oscar Harvest Ale är en trevlig och lättillgänglig öl som säljs i 50 cl buteljer. Alkoholhalten ligger på 5,5 vol %. Det är en vackert kopparfärgad ale med fin humlearom från sorterna East Kent Goldings och Amarillo. Lätt rostad malt och karamellmalt ger nötliknande karamelltoner. Det är ett välbalanserat öl som passar bra till de mogna smaker som sensommaren och dess skördetid bjuder, men också till höstens middagar.

Artikel nummer: 11424-01    Alkoholhalt: 5,5 vol %