NILS OSCAR PÅ 19 GLAS

På Stora Nygatan 19 i Gamla Stan hittar man kvarterskrogen 19 Glas, ett mysigt krypin med (som namnet antyder) 19 sittplatser. 19 Glas är en mötesplats, med ambitionen att alla gäster verkligen ska känna sig välkomna här, antingen man kommer i sällskap eller slinker in ensam för ett glas i baren. Och på tal om bar är det en självklarhet när man besöker etablissemanget att passa på att dricka av Nils Oscars av goda öl och sprit!

NILS OSCARS ÖL PÅ FAT
God Lager och Kalasöl har sin självklara plats och är fasta kranar på krogen, men de har även lagt vantarna på de sista faten av FrEQuency Bohemian Hopsody, som man kan njuta av just nu och en tid framöver. Men vänta inte för länge med att prova den, då det är en tillfällig produkt med risk att ta slut!

NILS OSCARS SPRIT
Den minst sagt passionerade krögaren Peter Bennyson tipsar bland annat om Lunch-dryan som består av Nils Oscar Ekologiska Tärnö Gin med några droppar Nouilly Prat och marinerade oliver för det blygsamma priset av 29 kronor. Tidigare besökare av krogen säger att man inte får lämna krogen utan att ha provat denna- ett måste när man besöker 19 Glas! Peter hälsar även att (bortsett från Lunch-dryan) "drinkar blandar vi inte, men prova Tärnö Gin & Schweppes Tonic! Maltvodkan och Aquaviten skall i vårt hus drickas som den är, kanske att vi sträcker oss till ON THE ROCKS i sommar!"
2010 vann krogen Gulddraken för årets bästa bar.

MATEN PÅ 19 GLAS
19 Glas är som sagt en kvarterskrog där det serveras prisvärda luncher samt en fast fyrarättersmeny till middag. Här kan man slinka in hela eftermiddagen för att avnjuta en god öl, ett glas vin samt underbara charkuterier och ost i baren. Börja med ett glas i baren och övergå sedan till maten - eller tvärtom. 19 Glas är dessutom en vinbar, med över 200 viner varav de flesta går att få på glas. Då får man på ett enkelt sätt en stor upplevelse. Detta uppmärksammades stort när de fick utmärkelsen Årets Vinupplevelse i den prestigefyllda
 White Guide tidigare i år.

RÖSTER OM 19 GLAS
Tidningen Metro skriver att "de är stans bästa krog just nu – för att det är enkelt, trevligt och gott. En sådan sorts restaurang som 90 procent av oss vill gå ut och äta på 90 procent av tiden". Och Allt om Stockholm gav krogen 3 plus av AOS samt 4 stjärnor av AOS läsare. Webbsajten
What´s up Sthlm beskriver 19 glas såhär "Om du söker atmosfären av en kvarterskrog men utbudet från det större etablissemanget, då är 19 glas det perfekta valet. Med en smakorienterad meny tar man därför med den nyfikna och matintresserade gästen på en spännande matupplevelse. Man ska heller inte glömma att det går bra att komma hit bara för ett glas öl
eller vin".


HITTA HIT
Adress: Stora Nygatan 19, 111 27 Stockholm
Telefon: 08-723 19 19
Kollektivtrafik: Gamla Stan T-bana

 

..........................................................
The Nils Oscar Company AB I Fruängsgatan 2 I 611 31 Nyköping
Tel 0155-772 80 I Fax 0155-772 89 I www.nilsoscar.se
 
 Följ oss på Instagram http://instagram.com/nilsoscarbrewery

EKOLOGISKA SNAPSAR TILL MIDSOMMAR- EN SJÄLVKLARHET!

Snart kära vänner, är det midsommar! Bara tre ynka veckor kvar till dans kring midsommarstång, små grodorna, blomsterkransar, sill och nubbe.
Och vad passar då bättre än Nils Oscars fantastiskt goda kvartett med ekologiska snapsar, som man lätt som en plätt kan beställa på Systembolagets hemsida eller bara enkelt säga till i din lokala butik så tar de hem den till dig!
Dock finns alltid Nils Oscars ekologiska snapsar i de två butikerna i Nyköping samt i Flen, så där kan man köpa sina ekologiska snapsar direkt i butik!

Nils Oscars ekologiska snapsar innehåller fyra goda olika smaker med en prägel av både tradition och djärvhet, Maltvodka, Aquavit, Kummin och Ingefära.

Klicka för att beställa från  Systembolagets  e-beställning!
 


MALTVODKA är en unik vodka baserad på tre sädesslag. Vetesprit av högsta kvalitet, sedan tillsätts korn och råg destillat som framställts likt den process man använder vid framställning av maltwhisky. En helt unik vodka med mycket karaktär. AQUAVIT är traditionsenligt kryddad med kummin, koriander, pomerans för citruskaraktär samt slutligen en avrundning med ekfatslagrad sherry. KUMMIN är en mild och karaktärsfull snaps framställd på ekologisk vetesprit av bästa kvalitet och endast kryddad med kummin och en aning pomerans för en viss återhållsamhet. INGEFÄRA är en även den en mild och karaktärsfull snaps framställd på samma ekologiska vetesprit av bästa sort, kryddad med ingefära och pomerans.


Priset är 99 kr för ett fyrpack ekologiska snapsar à 50 ml, 
och alla snapsar har en alkoholhalt på 40%.
 
  Artikelnummer: 86125
 
..........................................................
The Nils Oscar Company AB I Fruängsgatan 2 I 611 31 Nyköping
Tel 0155-772 80 I Fax 0155-772 89 I www.nilsoscar.se
 
 Följ oss på Instagram http://instagram.com/nilsoscarbrewery

FÖLJ PILEN TILL NILS OSCAR!

På hemsidan jobbar vi just nu febrilt med att få ut allt nya krogar och restauranger där man kan njuta Nils Oscar. Många namn har tillkommit och vi uppdaterar listan löpande.
 
På Nils Oscars hemsida, på förstasidan, ligger det nu en liten klickbar pratbubbla med en pil på (se bild nedan).

Klickar man där kommer man direkt till listan med restauranger som har Nils Oscars goda öl!