NILS OSCAR I SAMARBETE MED HELLMANSKA GÅRDENS STENUGNSBAGERI

Mitt i centrala Nyköping ligger Hellmanska Gården. En tredelad butik med en bosättningsaffär, ett café samt ett ekologiskt surdegsbageri. Och i just det bageriet bakas det ett speciellt bröd med malt från
Nils Oscar.

"-Allting bakas från grunden med enbart ekologiska råvaror och brödet med Nils Oscar-malten är inget undantag. I Hellmanska Gårdens Stenugnsbageri arbetar vi efter ambitionen att ha ett så öppet bageri som möjligt. Här kan du bokstavligen se ända in i bakugnen och vi är alltid ärliga med vad vi stoppar i vårt bröd och varifrån ingredienserna kommer", säger Malin Carlsson, bagare på Hellmanska Gårdens bageri.
 
Vägen mellan Nils Oscars bryggeri och Hellmanska Gården är kort, då båda är belägna mitt i centrala Nyköping. När malten levererats till bageriet mals och kokas den tillsammans med kornkross och lämnas över natten. Dagen därpå tillsätts rågsurdeg, vetemjöl samt farinsocker. Resultatet är ett mörkt och mustigt surdegsbröd som lämpar sig utmärkt till tex korvar, salami och starka ostar. Självklart passar det minst lika bra med bara lite smör och en skiva hushållsost.
Brödet bakas och säljs på lördagar.

Vill du veta mer?
Besök Hellmanska Gårdens hemsida HÄR
 
 
 
 
.........................................................................................................
The Nils Oscar Company AB I Fruängsgatan 2 I 611 31 Nyköping
Tel 0155-772 80 I Fax 0155-772 89 I www.nilsoscar.se
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: