NILS OSCAR PRESENTERAR ÅRETS JULÖL 2013 : WINTER EDITION

NILS OSCARS JULPRODUKTER- INTE BARA TILL JUL
Nu är det hög tid att börja tänka på julens goda drycker från Nils Oscar och även i år släpper vi vår populära årgångsjulöl, dock med nytt namn; Nils Oscar Winter Edition
Många blir förvirrade av det nya namnet, men det ÄR Nils Oscar Julöl 2013, bara att vi valt att kalla det för Winter Edition. Anledningen till detta är enkel, det är för att understryka att det här är ett öl som passar sig utmärkt under hela julen, såväl som till nyårsbordet och även en bra bit in på det nya året.
Vi kommer självfallet även att erbjuda vår populära Kalasjulöl 5,2% samt  Nils Oscar Bordsöl 2,7 vol%.

 
Nils Oscar Winter Edition 8,6% är en kraftfull Strong Scotish Ale. Vidare är det ett generöst och karaktäristiskt årgångsöl. Ölet är mycket fylligt och har varma nyanser av rostade malt-sorter. Humlen som kommer från Tyskland och USA balanserar den runda maltkaraktären. I aromen märks en fin fruktighet från humlesorterna El Dorado och Centennial. Den lämpar sig väl till vinterns alla godsaker - alltifrån julbord till grytor och kraftiga kötträtter och ostar. Självklart går det alldeles utmärkt att njuta av en Nils Oscar Winter Edition i ensamt majestät utan något ätbart till. Denna går även att lagra många år. Släpps på Systembolaget 2/12.

Nils Oscar Kalasjulöl 5,2% passar alldeles utmärkt till julens festligheter och julbord. Mörk malt och de fyra humlesorterna Cascade, Fuggles, Saaz och Magnum ger färg, fyllighet och en mustig karamellig, kolalik och lätt söt arom. Nils Oscar Kalasjulöl har en mycket tydligare rostad karaktär än den traditionella kalasölen, vilket gör den än mer lämpad till julmaten.

Nils Oscar Bordsöl 2,7% är resultatet av samarbetet mellan Patrick Holmqvist, bryggmästare på Nils Oscar, och Sören Polonius, chefssommelier på Grupp F12. Önskemålet var ett öl med lägre alkoholhalt men med mycket karaktär av Nils Oscar. Ölet är bryggt på pilsnermalt och en generös mängd karamellmalt, samt humle av aorterna Cascade, Amarillo, Saaz och Tettnang.
 
Och till sist, inte att förglömma våra goda ekologiska småsnapsar;

AQUAVIT   kryddad med kummin, pomerans, koriander och sherry.
KUMMIN   kryddad med kummin och en aning pomerans.
MALTVODKA baserad på vetesprit samt korn- och rågdestillat.
INGEFÄRA sparsamt kryddad med ingefära och pomerans.

Nils Oscar Ekologiska snapsar är framställda av ekologisk vetesprit av bästa kvalitet.
 
 
 
..........................................................
The Nils Oscar Company AB I Fruängsgatan 2 I 611 31 Nyköping
Tel 0155-772 80 I Fax 0155-772 89 I www.nilsoscar.se
 
 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: