WALLENBERGARE MED NILS OSCAR KALASÖL

4 portioner

Wallenbergarna
600g finmald kalvfärs
6 äggulor
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1,5 dl Nils Oscar Kalasöl
4 skivor formfranska
300g frysta gröna ärtor
Smör Salt & vitpeppar
Rårörda lingon (5dl lingon, 2 dl socker, rör i en rostfri bunke tills det slutar knastra)

Potatisarna
400g mjölig potatis
200g palsternacka
1 dl mjölk
1 liten klick smör
Muskotnöt
Salt & peppar

I kockens glas: Nils Oscar Kalasöl (120033)

Skala potatisarna. Koka upp saltat vatten och koka potatis och skalad palsternacka tills de är mjuka. Låt ånga av väl under lock.
Påbörja wallenbergarna. Använd en matberedare. Eftersom endast 1 dl Kalasöl går åt till maten så får ni fint sällskap i köket idag. Mixa formbrödet till smulor. Lägg ut på ett fat och ställ åt sidan. Salta och peppra färsen. Mixa den tillsammans med äggulorna. Mixa vidare och tillsätt grädden i en fin stråle, sen ölet på samma sätt tills allt är blandat. Koka de frysta ärtorna i ca 5 minuter. Häll av vattnet, rör ner en liten klick smör, salta och peppra. Håll ärtorna varma under lock. Pressa potatis och palsternacka med en potatispress. Rör ner 1 dl mjölk och smaka av med riven muskotnöt, salt och peppar. Håll varm. Forma fyra rejäla biffar av kalvfärsen och vänd dem i brödsmulorna.
Hetta upp 2 msk smör i en stor stekpanna och stek biffarna försiktigt. De skall vara guldbruna på ytan och ljusa i mitten. Servera de gyllene biffarna med potatispurén, kokta ärtor, rårörda lingon och skirat smör. Det är klass på Wallenbergarna!

Recept: Frederik Zäll
Ur boken Lyxlagat Hemma

 

 

 
..........................................................
The Nils Oscar Company AB I Fruängsgatan 2 I 611 31 Nyköping
Tel 0155-772 80 I Fax 0155-772 89 I www.nilsoscar.se
 
 

 

1 Emilie:

skriven

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: