MIDDAGSTIPS FRÅN SYSTEMBOLAGET, MÅNDAG: Dim Sum, fyllda med kinakål och svamp
Ingredienser för 4 personer
16 st. Dim sum plattor (finns att köpa i asiatiska livsmedelsbutiker)
1 st. Huvud kinakål/salladskål
100 g Ostronskivling
1 st. Schalottenlök.
10 g Gräslök
2 cm Ingefära
2 St. vitlöksklyftor
2 msk smör
1 msk Socker
salt och peppar
Garnering
ca 12 st. Enokisvampar
¼ Purjolök
10 g Blandade färska örter till garnering
Att dricka till: Nils Oscar God Lager
Gör så här
1. Strimla kål och förväll den i kokande vatten. Skär ostronskivlingen i små tärningar. Finhacka schalottenlök, ingefära, gräslök och vitlök. 2. Stek ostronskivlingen i smör, tillsätt schalottenlöken och låt löken bli mjuk. Tillsätt då kina/salladskålen, ingefäran, socker och gräslöken. Rör om och smaka av med salt & peppar och låt svalna något. 3. Rulla blandningen till små bollar, lägg på en dimsumplatta och vik ihop dem. Vid servering läggs de färdigvikta dimsumen i träkorgar tillsammans med Enokisvampen och purjolöken. Korgen placeras på en gryta med vatten och kokar sedan i ca 10 min. Avsluta med att strö på lite färska örter.
Tips från Systembolaget.se