HÄR ÄR SVERIGES BÄSTA LAGER!

Den 26 December kunde man läsa denna artikel om Nils Oscar God Lager på Expressens webb-bilaga "Mitt Kök":

HÄR ÄR SVERIGES BÄSTA LAGER
Sveriges bästa lageröl? Som passar i stort sett alla?
Det kan vara den här – med det passande namnet God Lager!

Bryggeriet Nils Oscar har läskat de svenska struparna sedan 1996 och den här ölen, Nils Oscar God lager (ja, den heter faktiskt så) är en av trotjänarna. Detta är dessutom en av de första öl som bryggeriet en gång i tiden introducerade på den svenska marknaden. Och även om den kanske kan anklagas för att vara lite opersonlig och tråkig så är det, om man väger samman tillgänglighet, kvalitet och pris, Sveriges bästa lageröl. I varje fall i min mening.

Varför?

Dels för att den är så stiltypisk, dels för att den är så användbar – både till mat och som ensamdryck. Lätt, frisk, mustig och karaktärsfull på samma gång. Och dessutom för att den är så kvalitativ, gång efter gång efter annan.

Nils Oscar God Lager är bryggd med så kallad wienermalt vilket ger en lite, lite mustigare färg och dessutom maltmustigare smak. Den är tydligt tysk i sitt anslag med humletillsats med Spalt Select och Tettnanger och den lyckas med konststycket att balansera perfekt mellan att ha en mogen, härlig fyllig smak och en avslutande liten beskeknorr som gör att den passar perfekt till såväl klassisk mat som mer experimentella kokkonster.

Kanske kan den anklagas för att vara oansenlig, kanske är den lite opersonlig men det är en lageröl som kan passa de allra flesta. Det är en lageröl som år efter år lockar både volymdrickare och konnässörer, som hittas på krogar och på bolagsbutiker och som torde räknas som en av de allra mest klassiska ölen i det moderna öl-Sverige. 

 

av Joel Linderoth
Se hela artikeln HÄR

 

 
 
.........................................................................................................
The Nils Oscar Company AB I Fruängsgatan 2 I 611 31 Nyköping
Tel 0155-772 80 I Fax 0155-772 89 I www.nilsoscar.se
 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: