DAGENS MATTIPS FRÅN SYSTEMBOLAGET FREDAG 13 JUNI: Grillad lax med ljummen spenatsallad

 Foto: Joel Wåreus
 Ingredienser för 4 personer

Ljummen spenatsallad
100 g hasselnötter
250 g färsk eller fryst bladspenat
1 gul lök
2 msk olivolja pressad
saft av 1/2 citron
ca 1/2 tsk salt
ca 1 krm svartpeppar

 

Grillade laxkotletter
4 laxkotletter (à 180 g)
2 msk olivolja
ca 2 krm svartpeppar
pressad saft av 1 citron

Till servering: citronklyftor
Att dricka till: Nils Oscar Belgo Pale Ale

 

Gör så här
1. Sätt ugnen på 250°. Rosta nötterna i en långpanna 5-7 minuter tills de har fått färg. Lägg dem i en kökshandduk och gnugga bort skalen. Hacka dem grovt.
2. Skölj den färska spenaten och låt rinna av väl eller tina den frysta och krama ur vätskan ordentligt.
3. Skala och skiva löken tunt. Fräs löken i olja i en stekpanna ca 2 minuter. Tillsätt spenaten och låt fräsa i ytterligare någon minut. Rör ner nötter, citronsaft, salt och peppar.
4. Pensla laxkotletterna med olja. Salta, peppra och grilla dem ca 5 minuter på varje sida. Servera med spenatsalladen, citronklyftor och Nils Oscar Belgo Pale Ale.

 
 
 
 
 
..........................................................
The Nils Oscar Company AB I Fruängsgatan 2 I 611 31 Nyköping
Tel 0155-772 80 I Fax 0155-772 89 I www.nilsoscar.se
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: