DAGENS MATTIPS FRÅN SYSTEMBOLAGET TISDAG 10 JUNI: Grillad röding med sparris, örtpotatis, bondbönor och syrad lök

 

Ingredienser för 4 personer

2 hela rödingar (alt rödingfiléer med skinn)
1 kg färskpotatis
1 knippe grön sparris
100 g haricots verts
50 g bondbönor, spritade
100 g smör
1 knippe dill
1 knippe gräslök
salt och svartpeppar

 

Gör så här

1. Filea rödingen och plocka bort benen.
2. Koka färskpotatisen mjuk i saltat vatten.
3. Koka upp saltat vatten och låt sparris, haricots verts och bondbönor koka 1–2 minuter.
4. Skala bondbönorna.
5. Bryn smöret.
6. Salta, peppra och grilla rödingen ca 3 minuter på skinnsidan och låt den därefter grilla kort på andra sidan.
7. Grilla sparrisen.
8. Hacka örterna och blanda dem med färskpotatisen, bönorna, löken och smöret. Servera med rödingen.

 

Syrad lök

1 rödlök
1 dl honung
1 ½ dl vitvinsvinäger

Gör så här

1. Skala och klyfta löken.
2. Koka upp honung och vinäger, lägg i löken och låt den svalna i lagen.

 

ATT DRICKA TILL: Nils Oscar Belgo Pale Ale

 

 

Källa: Systembolaget.se
Foto:
Lennart Weibull

 

 

 

 
 
..........................................................
The Nils Oscar Company AB I Fruängsgatan 2 I 611 31 Nyköping
Tel 0155-772 80 I Fax 0155-772 89 I www.nilsoscar.se
 

 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: