DAGENS MATTIPS FRÅN SYSTEMBOLAGET TISDAG 17 JUNI: Crème Fraiche-gravad strömming med rostad palsternacka

Foto: Pia Uhlin
 

Ingredienser för 4 personer

Strömming:

400 g strömmingsfilé
3 dl vatten
1 dl ättika
3 msk strösocker
2 tsk salt
3 dl crème fraiche

 

Rostad palsternacka:

2 jämnstora palsternackor, skalade
1 vitlöksklyfta, pressad
1/2 dl matolja
salt
nymald svartpeppar

 

Servering:

löjrom
dillkvistar

 

Gör så här

1. Drag skinnet av strömmingsfiléerna. Blanda vatten, ättika, strösocker och salt i en bunke. Rör tills sockret har löst sig. Tillsätt strömmingen och låt den dra i lagen ca 4 timmar. Häll crème fraiche i kaffefilter och låt den rinna av medan strömmingen drar i lagen. Tag upp strömmingen ur lagen och låt rinna av i durkslag. Blanda strömmingen med den avrunna crème fraichen. 2. Sätt ugnen på 200°C. Skär palsternackorna i fyra bitar på längden. Vänd runt dem i olja, vitlök, salt och peppar i en ugnsfast form. Rosta dem i ugn ca 8 min.

Servering:

Placera rostad palsternacka på tallrik.
Lägg på strömming och toppa med löjrom.
Garnera med dillkvist.

 

Att dricka till: Nils Oscar God Lager

 

 

Källa: Systembolaget.se

 

 

 

 

 
..........................................................
The Nils Oscar Company AB I Fruängsgatan 2 I 611 31 Nyköping
Tel 0155-772 80 I Fax 0155-772 89 I www.nilsoscar.se
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: