MIDDAGSTIPS FRÅN SYSTEMBOLAGET ONSDAG 5 MARS: Friterad abborrfilé med tomatsalsa verde och potatisfrittata

Foto: Fabian Björnstjerna
Ingredienser för 4 personer

600 g abborrfilé
10 små kokta potatisar
3 vitlöksklyftor
4 schalottenlökar
1/2 dl olivolja
1 litet knippe salvia
1 litet knippe basilika
4 ägg
1 dl grädde
späd sallad

Salsa verde:
1 msk mald vitlök
4 msk malda soltorkade tomater
2 msk kapris
1 citron (finrivet skal och saft)
1 ask röd basilika
1 litet knippe persilja
20 cocktailtomater
1 1/2 blad huvudsallad
3-4 dl olivolja

Gör så här

Börja med att mixa alla ingredienser till salsan. Fritatan: Skiva potatisarna fint och fräs dem sakta tillsammans med skivad schalottenlök och vitlök. Repa de färska örterna över. Vispa samman ägg och grädde. Slå det över fräset och grädda sakta tills den stannat, cirka 4 min. Låt svalna och skär den i tårtbitar. Fisken: Vänd abborren i asiatiskt ströbröd (i nödfall i vanligt ströbröd) och fritera i 170ºC varm olja i ca 3 minuter. Låt filéerna rinna av på hushållspapper. Salta och servera med salladen, salsan och fritattan.

ATT DRICKA TILL: Nils Oscar India Ale

 

Tips från Systembolaget.se

 

 

 

..........................................................
The Nils Oscar Company AB I Fruängsgatan 2 I 611 31 Nyköping
Tel 0155-772 80 I Fax 0155-772 89 I www.nilsoscar.se
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: