DAGENS MATTIPS FRÅN SYSTEMBOLAGET FREDAG 9 MARS: Couscoussallad

Ingredienser för 4 personer

2 askar körsbärstomater
600 g couscousgryn
6 dl grönsaksbuljong
1½ msk gurkmeja
½ msk curry
1 msk salt
1 citron
½ dl olivolja
grön tabasco
1½ dl grovhackad persilja
2 msk strimlad mynta
200 g svarta oliver med kärnor
salt och peppar

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150ºC. Skölj tomaterna och dela på mitten. Lägg de på en plåt och ringla lite olivolja över, salta och peppra. Ställ in i ugnen och låt de torka i 40-60 min.
2. Skölj couscousen i kallt vatten. Koka upp buljongen med gurkmeja, curry och salt.
3. Lägg couscousen i en bunke och slå den kokande buljongen över. Låt svälla i 4-5 minuter, vänd med en gaffel så att couscousen separerar från varandra.
4. Pressa citronsaft och ringla olivolja över, smaka av med salt, tabasco och svartpeppar. Vänd ner persilja, mynta och oliver. Låt stå och dra tills det är dags att servera, vänd då ner tomaterna och servera i en vacker skål.

 

 

Foto: Fabian Björnstjerna
Källa: HÄR

 

 

 

 
..........................................................
The Nils Oscar Company AB I Fruängsgatan 2 I 611 31 Nyköping
Tel 0155-772 80 I Fax 0155-772 89 I www.nilsoscar.se
 

 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: