DAGENS TIPS FRÅN SYSTEMBOLAGET TORSDAG 8 MARS: Gratinerade kronärtskocksbottnar med persiljepesto

Foto: Björn Lindberg
 

Ingredienser för 4 personer

4 skockor
100 g färska champinjoner
1 finhackad schalottenlök
½ dl jungfruolja
½ dl ströbröd
salt och vitpeppar
färskpressad citron

Pesto
1 dl finhackad persilja
1 hackad vitlöksklyfta
50 g riven parmesanost
1 dl jungfruolja

Gör så här

1. Skär av över- och underdelen på skockorna, bryt av de yttersta bladen och koka skockorna genast (räkna med 30-40 minuter, känn efter med sticka att de är mjuka). Gröp ur "skägget" när skockan svalnat.

2. Tärna champinjonerna. Låt löken smälta i oljan. Lägg i svampen och ströbrödet. Smaka av med salt, peppar och citron till hög, lite syrlig smak. Lägg upp röran på skockbottnarna och gratinera 15 minuter i 225 grader.

3. Kör persilja, vitlök, parmesan och olivolja i mixer till en grön sås. Servera till de ljumma skockorna.


ATT DRICKA TILL: Nils Oscar India Ale

Källa: HÄR

 

 

 
..........................................................
The Nils Oscar Company AB I Fruängsgatan 2 I 611 31 Nyköping
Tel 0155-772 80 I Fax 0155-772 89 I www.nilsoscar.se
 

 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: